Fytokemikalier och deras effekt i kroppen

Blåbär & Hallon
På senare år har det talats mycket om fytokemikalier eller fytonutrienter. Ämnen som finns naturligt i frukt och grönsaker och fungerar som växternas immunsystem. Detta inbyggda skydd kan, enligt många forskare, även förbättra vårt försvar mot många livshotande sjukdomar som ...

Gurkmeja mot fettlever

Gurkmeja
Curcumin i gurkmeja kan förebygga och behandla fettlever Curcumin har i nya studier visat sig kunna förebygga och lindra leverskador orsakade från så kallad fettlever. Curcumin finns i gurkmeja som är en vanlig ingrediens i currykrydda. Curcurmin är vanlig inom kinesisk medicin ...

Lingon – skogens röda hälsokälla

Lingon - skogens röda hälsokälla
Lingon skänker inte bara färg på våra tallrikar och i våra svenska skogar då hösten nalkas. De har också en kaxig smak, innehåller det naturliga konserveringsmedlet bensoesyra samt nyttiga vitaminer och mineraler. Plocka själv under säsong eller köp dem färska ...

D-Vitaminbrist

D-vitamin
D-vitaminbrist har länge varit känt som en av de viktiga orsakerna till benskörhet hos vuxna. Nu börjar det komma forskningsfynd om att brist på D-vitamin kan bidra också till flera olika typer av cancer samt till andra stora sjukdomar. D-vitaminets koppling ...

Rödbetsjuice

immun.se
I likhet med spenat, sallad och mangold innehåller rödbetor nitrat som bakterier i munhålan omvandlar till nitrit. När nitrit sväljs reduceras ämnet slutligen till kväveoxid som vidgar blodkärlen, vilket kan förbättra energiomsättningen. Tidigare forskning på friska personer har visat att ...

Förkylningstider

immun.se
Höst och vinter brukar innebära förkylningstider. En förkylning slår ofta till då vi som minst vill drabbas när det är mycket på jobbet, under en tentaperiod eller lagom inför den där roliga festen. När vi är stressade är vi nämligen ...