Frågor & Svar om våra bärpulver

-Hur är det med bandmasken?
-Svar: Livsmedelsverket säger att dvärgbandmasken och dess ägg inte överlever bärens torkning.

-Kan bärpulvren bära hepatitsmitta?
-Svar: Nej varken virus eller bakterier överlever torkning.

-Hur smakar bärpulvren?
-Svar: Bärpulver smakar verkligen bär, inga konstigheter

-Hur använder man bärpulver?
-Svar: I smoothies, i fil & yoghurt, på gröt, i bakverk, efterrätter garnering, likör, efter träning, färgsättning av mat/bakverk mm

-Går det att överdosera?
-Svar: Nej, det är ju bara bär.

-Innehåller de antioxidanter?
-Svar: Ja stora mängder naturliga antioxidanter och vitaminer i lättupptaglig form

-Innehåller alla pulver samma antioxidant?
-Svar: Nej Färgen på bäret talar om vilken antioxidant det är, därför är det bra att blanda färger för att få ett brett spektrum.

-Hur mycket färska bär motsvarar de?
-Svar: Det går åt ca 1kg färska bär till 120g torkade

 

 

Fakta Bärpulver

Bärpulver – Supernäring från naturen!
Dessa bärpulver är helt naturliga och fullproppade med näring tack vare framställningen som sker under låg temperatur för att inte skada enzymer antioxidanter, vitaminer och mineraler.

De torkade bären är sedan malda i en speciell kvarn som inte avger friktions-värme. Även detta för att inte skada de nyttiga ämnena.

Redan vid 42 grader försvinner C-vitamin och många viktiga enzymer och antioxidanter, så hur pulvren framställs är av mycket stor vikt för närings-innehållet.

Tack vare den skonsamma framställningen innehåller våra pulver höga ORAC-värden (mått på innehållet av antioxidanter) Superbären från Svenska och Finska skogar höjer verkligen näringsvärdet på din måltid.

Bärpulver gör det enklare och mer hälsosamt att äta bär. Glöm kaffekoppen på eftermiddagen. Avnjut istället en härlig smoothie med bärpulver när du börjar känna dig trött. Då får du energin tillbaka och låter både kropp och själ må bra.

För oss är det väldigt viktigt att veta vad vi säljer. Det ska vara produkter av hög kvalitét annars får det vara. Därför låter vi alla bärpulver analyseras noga. Detta gör vi på varje ny leverans.

Våra pulver av blåbär, lingon, tranbär, kråkbär och hjortron är även ekologiskt EU-certifierade.

Varför torkade bär?
Färska bär är både nyttig och gott, men ämnen som de hårda fröna innehåller t.ex. oljor kommer oss inte tillgodo på samma sätt. Vissa bär har så hårda frön att det nästan är omöjligt att bita sönder dem och utnyttja de goda ämnena.
Fröna går ofta bara rakt igenom matsmältningskanalen. I bärpulvren är fröet malet så att alla dess goda och effektiva ämnen kan utnyttjas av kroppen.

De senaste åren har det varit mycket prat om bandmasken som skulle kunna finnas i våra skogar. Livsmedelsverket har gjort tester och sett att bandmasken inte kan överleva torkning på det sätt som våra bärpulver är framställda. Därför kan vi med säkerhet säga att det är ingen risk att få i sig bandmask av dessa bärpulver.

 

Sugen på att handla? Till butiken