I vårt sökande har vi hittat både nyttiga och onyttiga saker. Dessa tål att nämnas lite extra. Forskning visar att även olika grönsaker och frukter innehåller många viktiga näringsämnen som inte ska underskattas.

Nyttigt Onyttigt
Mungbönor Candida
Äpplen Parasiter
Vitkål Aspartam
Fluor

 

Mungbönor
Vissa anser att cancer kan ses som en alltför kraftig läkningsprocess, i vilken kroppen producerar trofoblast-celler i ett försök att läka en skada.

Normalt hålls trofoblast-cellerna under kontroll av enzymer från bukspotts-körteln, men om till exempel dessa enzymer finns i otillräcklig mängd, så börjar cellerna föröka sig okontrollerat och cancer uppstår. Som tur är, finns det en reservmekanism och det är här som vitamin B17 kommer in i bilden.

I cancercellerna finns nämligen enzymet beta-glukosidas som spjälkar B17 i cyanid och bensaldehyd, båda två starka gifter. Därigenom dör cancer-cellerna. Fördelen är att enzymet inte förekommer i friska celler i någon farlig omfattning, vilket innebär att B17 bara ger sig på cancercellerna.

Om detta stämmer vet vi inte, men att grodda mungbönor är i alla fall lätt. De finns att köpa på de flesta mataffärer. Sen kör man de groddade bönorna
i en mixer och dricker ca 1 liter/ dag.
Mungbönor innehåller stora mängder laetrile(B17), C-vitamin och E-vitamin.

Groddning:
Blötlägg torkade mungbönor 12 timmar. Häll sedan av vattnet, skölj ännu en gång och plocka bort de bönor som inte har svällt.

Lägg sedan i en glasburk med silduk/myggnät som lock, fäst med gummisnodd (eller använd särskild groddningsburk). Ställ burken lutande och täck över, eftersom de groddas bättre i mörker.

Låt de grodda 3-5 dagar, skölj två ggr/dag med ljummet vatten under groddningen. Groddade mungbönor förvaras i kylskåp, och håller sig där drygt en vecka.

Recept på mungbönor:
Carina fick det av en klok man som gav detta till sin son när han hade cancer:
Grodda 2,5 dl mungbönor/dag. Groddas 2-3 dagar.
Då får man ca 4-6 dl färdiggroddade mungbönor per dag, som man blandar med vatten och mixar till en gröt. (För att underlätta upptaget i kroppen.) Ät av blandningen under dagen.
När man äter ”mungbönegröten” är det bra att fylla på med detta samtidigt:
30 ml Mivitotal morgon och kväll.
Linfröolja (Omega 3)
Magnesium

Äpplen
Mat med särskilt värde för hälsan talas det mycket om i dag. Äpplet är naturens förnämliga nyttomat. Nya rön ger stöd åt folkmedicinen som länge rekommenderat äpplen mot ohälsa.

Vad är det då för ämnen som ger äpplet dess farmaceutiska förmåga?
Vi vet inte det. Men från slutet av 1990-talet har ansedda medicinska tidskrifter publicerat artiklar som pekar på att äpplet verkligen har särskilda kvaliteter. De kan vara knutna till äpplets nyupptäckta innehåll av gula och vita kraftkorn som kallas flavonoider.

Sambandet äpplen och cancer har också studerats. Amerikanska forskare rapporterade förra året att antioxidanter i äpple hämmar tillväxten av koloncancer och levercancer in vitro (i laboratorier). Skalet gav störst effekt men även äppelköttet påverkade cancercellerna.

En studie i Finland visar att flavonoidrik mat var kopplat till 20 % lägre risk
att drabbas av cancer, när det gällde lungcancer fann forskarna att frekvensen var 46 % lägre bland dem som åt mest flavonoidrik mat, särskilt äpplen.

Förutom värdefulla antioxidanter innehåller äpplet också viktiga fibrer.
Ungefär hälften av fibrerna i äpplet utgörs av pektin och resten består huvudsakligen av cellulosa. Pektinet och cellulosan tjänar som näring åt bakterierna i grovtarmen. Genom att äta fibrer som våra bakterier mår bra av, blir vi lösa och fina i magen. Genom att motverka förstoppning förebygger vi kanske också sjukdomar som gallsten, divertiklar (fickbildning i tarmen) och tarmcancer.

Forskare har också funnit att 100 g oskalat äpple ger samma antioxidant-aktivitet som hela 1500 mg C-vitamin.

Vitkål

Vi vet att frukt och grönsaker skyddar oss mot olika sjukdomar, men inte
hur det går till. Nu är forskarna ett steg närmare vetskap. De har sett att avgörande cancergeners funktion kan påverkas av ämnen i saker som vi äter.

I många år har man vetat att cancerceller inte tycker om vitkål, broccoli och grönkål.

Forskarna har hittat ett ämne i grönsakerna som attackerar cancercellerna. Ämnet heter sulforafan som är en antioxidant med förmåga att öka kroppens försvar mot cancerceller. Den förhindrar samtidigt att cancercellerna delar sig, och bromsar därför tillväxten av tumörer. Men man vet inte ännu hur mycket sulforafan man måste stoppa i sig för att få den gynnsamma effekten.

En forskargrupp i Frankrike har också konstaterat ett samband mellan intag av grönsaker och skydd mot cancersjukdomar. Det är grönsaker som tillhör familjen korsblommiga grönsaker, vitkål, broccoli, krasse, brysselkål, grönkål, kålrot och rova. Ny forskning visar att vissa grönsaker innehåller ämnen som ökar cellens förmåga att reparera DNA.

I en studie publicerad i tidskriften British Journal of Cancer visade forskarna i laboratorietest att ämnet indole-3-carinol (I3C), som finns i broccoli, blomkål, och vitkål, och ämnet genistein, som finns i sojabönor, kan öka nivåerna av proteinerna BRCA1 och BRCA2 som reparerar skadad DNA.

Kål stärker immunförsvaret, ökar kroppens försvar mot cancer i magsäcken, tjock- och ändtarmen och bröst, och verkar kunna minska risken för demens och benskörhet.

Vitkål innehåller bl.a:
Folacin – Behöver vi bl a för att nya röda blodkroppar ska kunna bildas.
C-vitamin – 100 gram vitkål ger oss halva dagsbehovet av C-vitamin.
Kalium – Kan bl.a bidra till att sänka för högt blodtryck.
Järn, fibrer, betakarotin, K-vitamin och selen.

Men framför allt de supernyttiga så kallade kålämnena, de svavelhaltiga glukosinolaterna, som har en cancerförebyggande effekt. Stimulerar avgiftningsenzymer i levern.

Candida

Känner du ofta ett begär efter sötsaker? Känner du obehag i mage och tarm, kraftig gasbildning, diarré förstoppning och sväller i magen efter måltid.
Har du ofta underlivsinfektioner, bihåleinfektioner eller andra infektioner?

Har du en vit beläggning på tungan och ofta huvudvärk? Då kan du ha lida av en överväxt i tarmkanalen av en svampmikrob som en jästcell och som kallas candida. De finns många som hävdar att så många som 60-80 % av människorna i västvärlden har drabbats av överskott av candida. De flesta har lärt sig leva med symptomen.

Candida är besläktad med mögelsvamp, en parasit som inte gör någon som helst nytta enligt vad man vet idag. När svampen finns i vår kropp i mindre skala ger den ofta inga symptom. Konsumtion av socker, jäst och andra kolhydratrika födoämnen, användande av olika droger, antibiotika, p-piller
och ett försvagat immunsystem ligger ofta bakom Candidatillväxt.

Tyvärr har läkare i allmänhet dålig kännedom om candida och vad det kan innebära. Kanske är det så på grund av att det är mediciner som slår ut bakteriefloran, varav den vanligaste är antibiotika.

En stor procent av befolkningen har saltsyrabrist. Speciellt de över 35 år. Ett starkt saltsyratillskott hjälper till att döda candida och att hålla den i schack. Saltsyratillskott motverkar gaser genom att främja en komplett och effektiv nedbrytning av proteiner. Den fungerar också som ett skydd mot bakterier, parasiter osv. som man kan få i sig genom dricksvatten och mat.

Ett jästfritt B-vitaminkomplex kan stabilisera det känslomässiga svägningarna och mentala irritationstillstånd som candidapatienter ofta lider av. Dessutom har de ofta stor brist på B-vitaminer. Regelbunden användning stärker nervsystemet och höjer stresströskeln. Jästbaserade B-vitaminkomplex är i högsta grad olämpliga! Välj ett B-vitaminkomplex med Biotin.

Vi är glada att vi har hittat Pau D’Arco (Lapacho) som är verksamt mot candida

Parasiter

En parasit är en organism som lever av sin värd, och den värden är du och jag. Den lever parallellt i våra kroppar antingen av vår energi, av våra celler eller från den mat vi stoppar i oss. I princip kan en parasit ta sig in till vilken kroppsdel/organ som helst.

Den sysslar med att äta och reproducera sig samt sända ut sekret. De som mest lever på vår mat finns oftast i matsmältningssystemet och i levern. De är relativt harmlösa och är lättare
att få ut. De som däremot lever direkt i våra celler och som kan finnas var som helst i kroppen är farligare för vår hälsa då de kan skada cellerna.

Immunförsvaret tröttas också ut, vilken absolut inte är bra för kroppen.

Typiska symptom:
Kliande öron, näsa, anus.
Glömska
Långsamma reflexer
Väderspänningar
Aptitlöshet
Snabb hjärtrytm
Navelsmärta
Äter mer än normalt men ändå hungrig
Diffus syn
Smärta i ryggen, låren och skuldrorna
Trötthet
Domningar i händerna
Brännande känsla i magen
Mensproblem
Dreglar i sömnen
Tandgnissel under sömnen
Sängvätning

Något av dessa symptom kan vara en indikation. Men bara för att man har
en eller flera av dessa symptom så är det inte automatiskt en indikation på att man huserar parasiter!

En viktig funktion alla parasiter har är att dölja sin närvaro. Så de flesta av oss har ingen aning om ifall vi huserar dem eller ej. Parasiter har en stark överlevnadsintelligens!
Vi är glada att vi har hittat Pau D’Arco (Lapacho) som är verksamt mot parasiter

Aspartam

Livsmedelsverket i USA har listat 92 olika symptom som alla förknippas med Aspartam. Huvudvärk, yrsel och illamående hör till de vanliga symptomen men även neurologiska problem som epilepsi, minnesstörningar och hyperaktivitet har rapporterats. Misstankar finns även att aspartam kan orsaka livshotande hjärntumörer.

Aspartam kan minska halten av “lyckohormonet” serotonin och därmed orsaka depression.Det finns inga bevis för att aspartam fungerar som viktminskningsmedel. Tvärt om!

Aspartam är billigare att framställa än vanligt socker. Detta tillsammans
med att det är betydligt sötare innebär stora kostnadsfördelar för livsmedels-producenterna.

Många vitaminer finns i form av brustabletter med goda smaker sötade med Aspartam.
Det finns vitaminpulver utan såna tillsatser att blanda i vatten om man inte
vill svälja tabletter.