Saftig sockerkaka med bärpulver
Saftig sockerkaka med bärpulver
3 ägg
3 dl socker
2 tsk vaniljsocker
75 g margarin eller smör
1 dl vatten
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk tranbärspulver
1 msk blåbärspulver
Gör så här:
1. Smörj och bröa en form, ca 1½ liter. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg ...
Kråkbärsbrännvin
Kråkbärsbrännvin
1,5 kg kråkbär
1 flaska (7 dl) vodka
1,2 kg socker
7 dl vatten Krossa bären med litet vatten, låt stå över natten. Sätt vodka till blandningen, låt stå över natten. Låt rinna genom sil eller ostduk. Koka upp vatten och socker och ...
Kråkbärssås
Kråkbärssås
Blanda kråkbärssaft med citron och honung, värm och låt puttra på svag värme. Servera till glass, pannkakor, eller i fyllkaka. Om du sätter till pektin får du ett gott gelé.
Källa: Henriette Kress Örtterapeut