Glukomax

posted in: Till våra djur | 0
Glukosamin

 

Glukomax är ett suveränt och mycket prisvärt glukosamin-preparat för förnyelse av ben, ledbrosk, muskler, senor och ledband hos hästar och hundar. Glukosamin är väldigt bra för hundar med ledbesvär (artroser, höftledsfel, armbågsfel), äldre hundar eller hårt arbetande hundar.

Glukosamin är ett naturligt kroppsämne som bland annat finns i brosk, ligament och senor. Det behövs för att nytt brosk ska kunna bildas. Glukosaminet minskar i kroppen med åren.

Glukosamin tycks ha positiv effekt på ledbrosk och ledvätska. Tillskott av glukosamin tycks stoppa upp nedbrytningen av brosket och stimulera kroppen att återbilda och reparera broskvävnad. Glukosamin kan även stimulera produktionen av hyaluronsyra (tuppkam) som gör ledvätskan mer ”smörjande” och stötdämpande.

Glukomax och MSM har visat sig särskilt effektiva när det gäller att säkerställa goda ledfunktioner hos såväl hästar som hundar. Inte bara vid påfrestningar och monotona arbeten utan även i samband med ökad ålder.

Många använder en kombination av Glukosamin och MSM under starten av en behandling och fortsätter sedan med en ”underhållsdos” av MSM. Skälet till detta är MSM:s goda effekter på övriga funktioner i kroppen.

För att handla: Till Butiken