Kolloidalt Silver

posted in: Till våra djur | 0
Kolloidalt Silver

Kolloidalt silver är både starkt bakterie- och virusdödande.
En kolloid är beteckningen på ett medel som består av fritt svävande partiklar, molekyler och joner. Ionosil kolloidalt silver har mikroskopiska, fritt svävande silverpartiklar och silverjoner i destillerat vatten. Koncentrationen är 10 ppm, vilket motsvarar 10 mg silver per liter. Varje kubikmillimeter av lösningen innehåller cirka en miljard silverjoner.

Silverjoner har en förmåga att fästa på mikroorganismer och kväva dem. Till skillnad mot vad som gäller för antibiotika anses det allmänt att bakterier inte kan utveckla resistens mot kolloidalt silver. Kolloidalt silver kan vara den räddning vi söker när nu allt fler bakteriestammar utvecklar resistens mot antibiotika.

Kolloidalt silver lämpar sig utmärkt till att bekämpa besvär förorsakade av bakterier, svampar och även virus.

Kuriosa
I Vilda Västern hade man ofta en silver dollar liggande i vattenkärlen. Det var allmänt känt att vattnet höll sig färskt betydligt längre då. Här i Sverige var det många som så sent som för några decennium sedan brukade silvermynt för att hålla vattnet färskt.
I tider när pesten härjade sägs det att adeln klarade sig från att bli sjuka, mycket beroende av att man både åt och drack ur silverkärl. I USA börjar djuruppfödare i allt större utsträckning använda kolloidalt silver istället för antibiotika.

Japanerna har uppskattat silvret
Det börjar även dyka upp alltfler produkter som innehåller silver som bakteriebegränsande substans. Speciellt i Japan har man insett möjligheterna. Det börjar nu komma kylskåp som har silverjoner inbyggda i plasten, allt för att minska bakterietillväxten.

Det finns strumpor med invävda silvertrådar som förhindrar dålig lukt. Skärbrädor, räknedosor, toalettsitsar, bankomater, målarfärg och tröjor är andra exempel på produkter som man börjar använda silver till. Den japanska biltillverkaren Toyota har till och med utvecklat en speciell ratt som innehåller silverpartiklar. Det dyker hela tiden upp allt fler kommersiella tillämpningsområden, där man upptäckt vilken fantastisk bakteriebekämpare silver är, t.ex plåster.

Silver är en naturlig ingrediens i kroppen tillsammans med övriga mineraler och spårämnen som järn och selen. Tyvärr är det sällan man ser silver på någon lista över essentiella mineraler. Under de senaste 100 åren har silver som naturligt förekommande ämne i frukt, spannmål, vatten etc undan för undan minskat.
Källa: 2000-talets Vetenskap

För att handla: Till Butiken