Nyponpulver Eko

posted in: Hem | 0
Ekologiskt Nyponpulver

Nyponpulver EKO är ett ekologiska nyponpulver av Strandnypon Rosa Canina L.
Efter mycket sökande efter ett riktigt bra ekologiskt nyponpulver har vi nu hittat detta!

Nyponen odlas i Chile
Chiles naturliga landskapsbarriär med Anderna i öst, Stillahavet mot väst, Antarktis mot syd och den nordliga Atacamaöknen ger ett effektivt skydd från maskangrepp och
fritt från besprutningar och avgaser.

Mer smak
Den ekologiska odlingsformen, de kyliga nätterna och valet av nyponsort är alla faktorer 
för att nyponen ska få mer smak.

Strandnypon (Rosa Canina.L)
Nypon innehåller väldigt mycket vitamin C och även höga halter av antioxidanterna betakaroten, flavonoider och även GOPO, de nyttiga omega-fettsyrorna.

Det sägs att ett dagligt intag av nyponpulver kan minska ledvärk vid t.ex. artros och artrit.  Detta anses vara på grund av att galaktolipiden GOPO verkar lokalt genom att minska de vita blodkropparnas väg mot inflammationen. När blodkropparna rör sig långsammare så minskar även smärtan och svullnaden och lederna blir då rörligare. GOPO består av fettsyror och sockerarter.

Det finns studier som har visar att nypon även innehåller lykopen, samma antioxidant som finns i tomater. Forskarna har även hittat att nypon är en bra källa till folat.

Nyponet är mycket rik på C-vitamin. Det innehåller ca 60 ggr mer C-vitamin än citrusfrukter. Nypon är en viktig antioxidant genom just detta höga C-vitamininnehåll.
Bär som nypon, havtorn, blåbär och jordgubbar har i allmänhet ett mycket större innehåll av bioaktiva ämnen än frukt.

 

Vanlig dosering:
Ca 2 tsk per dag.
Eftersom Nyponpulver EKO är så näringstät behöver man inte lika stor dagsdos som vårt tidigare nyponpulver.

Då det är full kontroll över odlingen är nyponen också certifierade ekologiska, vilket kan skilja sig från vilt växande nypon. 100% naturligt, inga tillsatser.

 

KÖPA NYPONPULVER – Till Butiken