Nyponpulver

Nypon

Nyponpulver innehåller väldigt mycket C-vitamin. Förr torkade man nypon till hästar, både för att höja immunförsvaret och förebygga förslitningsskador.

Nyponpulver innehåller förutom C-vitamin, många viktiga antioxidanter så som flavonoider, karotenoider och antocyanider som är effektiva mot fria radikaler och stärkande för angrepp mot kroppen. Kombinationen upplevs av personer som testat väldigt bra och stärkande.

Det sägs att ett enda nypon ger oss hela dagsbehovet av C-vitamin. Nypon innehåller många nyttigheter och en av dom är GOPO, galactolipid. GOPO har antiinflammatorisk verkan och minskar ledvärk som till exempel artros.

Nypon – superbär som lindrar ledvärk

Ledvärk är vanligt redan från 45-årsåldern och drabbar var tredje svensk. Ungefär en miljon svenskar äter idag smärtstillande läkemedel, dom flesta mot artros. Men det är inte riskfritt eftersom biverkningarna är många.
Något som däremot är riskfritt är nypon. Nypon har i flera studier visat sig vara effektivt mot ledvärk som till exempel artros och reumatoid artrit. Så bra att man nu vill klassa nyponpulver som läkemedel istället för som naturmedel.
Källa: www.sund.nu

Betakaroten är en antioxidant som är ett förstadium till A-vitamin. β-karoten-A skyddar mot solbränna. Man vet inte exakt hur hur betakaroten skyddar, men det kan bero på att antioxidanterna tar död på dom fria radikaler som man får när man vistas ute i solen.
Det finns studier som har visat att nypon även innehåller lykopen samma antioxidant som finns i tomater. Forskarna har även hittat att nypon är en riktigt bra källa till folat.

Nypon innehåller ca 40 ämnen bl a mycket bioflavonoider (t ex histidin och rutin), sk P-vitamin (befrämjar rejält C-vitaminupptaget), antioxidanter, aminosyror, omegasyror, betakarotener, koppar, kalcium, magnesium, zink, lithium, bor, glukos, fluor, järn, kisel, vitamin K, E, B6, sulfater, kalium mm.

Förväxla inte nyponpulver med nyponsoppa som mest innehåller socker.

 

Köpa Nyponpulver: Till Butiken