Tass-salva

posted in: Till våra djur | 0
Tassalva

Tass-salva är idealisk för hundar som utsätts för påfrestningar under träning.
Vi har provat tass-salvan på fågelhundar i fjällen under jaktsäsongen och på draghundar under vintern då tassarna far ofta väldigt illa. De får ofta hudsprickor och små skärsår av underlaget. Tassarna klarade av märkbart större påfrestningar vid användning av tassalvan.

Men glöm inte att sätta på hunden strumpor efter att du smort in tassarna. Annars har man tassmärken runt golven.

De som har provat denna salva menar att det är det bästa de någonsin använt. Salvan läker och skyddar hundens tassar. Den håller tassen mjuk och smidig samt förhindrar uppkomsten av sprickor. Tassalvan förhindrar också isbildning mellan trampdynorna när hunden springer mycket i snö och skyddar mot uttorkning vid promenader på saltade vägar och mot torra, spruckna nosar.

Tassalva är bra när det är blött och fuktigt ute. Trampdynorna blir mjuka och tassarna blir över huvud taget inte lika blöta om de är insmorda med tassalvan. Tassalva någon gång per vecka kan vara en bra rutin.
Prov den också ifall hunden lider av irriterande klåda mellan trampdynorna.

Emu-oljan i denna tassalva innehåller Omega 3 och Omega 6 fettsyror och dess molekyler är så små att de lätt upptas av djurens hud. Oljan tränger alltså verkligen in på djupet och vitaliserar huden.