B-vitamin

posted in: Vitaminer | 0
B-vitamin

Mycket viktig för ämnesomsättningen. Medverkar också till att skydda oss mot stress, depressioner, hjärt- och kärlsjukdomar. Bra för hud, muskler, immunförsvar och nervsystem.
Enligt vissa ska man helst ta B75 på kvällen innan man lägger sig för att kroppen ska få “jobba” i lugn och ro. Vi var lite skeptiska till det, då vi trodde det skulle bli problem att somna, men man sov faktiskt mycket bra. B-vitamin är vattenlösligt, och passerar därför ganska fort genom kroppen. Bli därför inte förskräckt om din urin blir knallgul och luktar annorlunda efter att du har tagit B-vitamin. Det är bara överskottet som kommer ut.

Varför behöver vi B-vitaminer?
B-vitaminer arbetar tillsammans för vårt välbefinnande och är viktiga för ämnesomsättningen, bibehåller frisk hud och starka muskler och är viktiga för immunförsvaret och nervsystemet. Tillsammans medverkar B-vitaminerna till att skydda oss mot stress, depressioner, hjärt- och kärlsjukdomar och många andra allvarliga sjukdomar. B-vitaminerna är avgörande för hur bra vår ämnesomsättning fungerar eftersom de är ett coenzym, som inte blir aktivt förrän det kan koppla sig till rätt B-vitamin. B-vitaminbrist påverkar därför ämnesomsättningen.

Brist kan leda till:
Trötthet
Ökad känslighet för stress
Blodbrist
Sömnlöshet
Nedstämdhet
Störda kolesterolvärdenMånga äter idag en kost med för lite av en eller flera B-vitaminer.B-vitaminer är vattenlösliga och några stora förråd kan därför inte lagras i kroppen. Vi behöver få i oss tillräckligt med B-vitaminer varje dag.

* Kvinnor som äter P-piller anses ha ett ökat behov av B6.B12 (kobalamin) behövs för produktion av röda blodkroppar och för nervcellernas funktion.
Brist kan visa sig som blodbrist, trötthet och retlighet.

För att handla: Till Butiken