E-vitamin

posted in: Hjärta/Kärl, Vitaminer | 0
E-vitamin

E-vitamin är en stark antioxidant. Bra om man vill bevara en ungdomlig hud då den minskar cellernas åldringsprocess tack vare av bättre syretillförsel. E-vitamin skyddar blodkärlen mot förkalkning och blodproppar, stärker kapillärväggarna och hjälper till med att bilda nya blodkärl för att gå runt blockeringar. E-vitamin förebygger därför hjärt- och kärlsjukdomar.
Antioxidanter som E-vitamin hjälper till att skydda cellernas membraner från skador genom att fånga upp fria radikaler, som bildas vid oxidation av vissa ämnen. Fria radikaler kan annars resultera i sjukdomar som cancer. Denna effekt skyddar kroppens celler. Vid bristfälligt upptag av näringsämnen i tunntarmen uppstår brist på E vitamin.
E-vitamin blockerar dessutom bildandet av nitrosaminer som annars kan orsaka cancer i magen om vi får i oss nitriter från maten. Det har även spekulerats i att E-vitamin kan få immunförsvaret att fungera bättre.

Finns i:
Solrosfrön, sötmandel, nötter, solrosolja, rapsolja, margarin, ägg, lax, röd paprika, gröna bladgrönsaker och torkade aprikoser.
OBS! Då det är fettlösligt finns risk för överdosering.
En naturlig antioxidant viktig för cirkulation, muskler, nerver & hjärta