Enkel och naturlig kräm mot ryggont

posted in: Hem | 0
Ryggsmärta

En effektiv naturlig kräm som du kan göra själv.
Nästan alla i världen kommer att uppleva någon form av ryggsmärtor under sin livstid. Det finns många orsaker till ryggsmärta inklusive artrit, klämda nerver, överansträngda muskler, diskbråck och mycket mer. För dem som letar efter ett naturligt alternativ så kan du göra en egen kräm för ryggsmärtor. Den kan användas för att lindra ryggont. Den kan också användas lokalt på värkande leder, smärta i ben, muskelvärk, kramper och smärta som beror på artrit.

 

Du behöver:

En matsked senapsolja:
Oljan kan bidra till att förbättra blodflödet till det drabbade området och ge viss smärtlindring. Senapsfrön är en bra källa till selen, magnesium och omega-3-fettsyror som alla har medicinska egenskaper som kan hjälpa till att förbättra symptom på artrit.

En matsked finmalen Epsom salt:
Epsom salt är rikt på magnesium och sulfat som båda lätt kan absorberas genom huden för att lätta muskelsmärtor och kramper, lindra stress, förbättra nervernas funktion och blodcirkulationen. Om ryggsmärtor orsakas av magnesiumbrist kan absorptionen av magnesium genom huden hjälpa till att lindra smärtan något.

En matsked honung:
Raw honung är känd för sina antibakteriella egenskaper men nyare studier har visat att det har många fler fördelar och användningsområden.

En tesked äppelcidervinäger:
Äppelcidervinäger innehåller kalcium, magnesium, kalium och fosfor som är mycket viktigt för att lindra ledvärk. Brist på dessa mineraler förvärrar ledvärk.

En matsked bikarbonat:
Bikarbonat har många bra egenskaper och en av dem är att effektivit minska smärta och inflammation.

Hur man gör cremen?
Lägg alla ingredienser i en liten skål, förutom bikarbonaten, i ett ljummet vattenbad. Värm inte för mycket så att du bränner dig. Tillsätt sedan bikarbonat.
Rör om i krämen och fortsätt rör tillsdet slutar bubbla. Rör cirka fem minuter så får cremen rätt mjuka konsistens.
Detta recept ger kräm för ca 3 dagar.

Använda krämen
Värm gärna krämen lite innan användning. Sen är det bara att applicera krämen på ditt problemområde. När du har applicerat krämen, täck med plastfolie. Placera en varm handduk över området. Låt verka minst tre timmar. Tvätta sedan bort krämen med varmt vatten och tvål.
Behandlingen bör upprepas två eller tre dagar i rad för att få bästa resultat. Krämen kan förvaras i kylskåp i flera dagar.
Om smärtan är intensiv och varar längre än några dagar kanske du skulle uppsöka läkare för att avgöra vad som är fel.