Pau D’arco – bekämpar bl.a Candida och inflammation

posted in: Hem | 0
Pau Darco

Pau d’arco (Tabebuia avellanedae) är ett träd som växer i Sydamerika, där det har använts för att behandla ett brett spektrum av sjukdomar. Det har länge använts som medicin  och de tidigaste rapporterna går tillbaka ända till 1873. Bark av trädet drickes eller används som våta omslag för att behandla många sjukdomar såsom smärta, artrit, inflammation i prostatakörteln (prostatit ), dysenteri, feber, bölder och sår.

Forskare har identifierat två aktiva kemiska föreningar i Pau d’arco. Dessa kemiska föreningar kallas naphthoquinones: lapachol and beta-lapachone. Dessa föreningar har kraften att döda bakterier, virus, svampar och parasiter. De har också anti-inflammatoriska effekter och kan vara effektiv mot vissa sjukdomar.

Pau d’arco innehåller flera olika bra föreningar och olika antioxidanter som har visat sig vara effektiva mot skadliga mikroorganismer.

Candida
Pau d’arco hjälper naturligt kroppen i kampen mot candida . Candida är en vanlig svampinfektion som kan leda till många allvarliga hälsoproblem, och dess överväxt äventyrar immunsystemet.

Minskar inflammation
Inflammation är roten till de flesta sjukdomar. Genom att minska inflammationerna i kroppen undviker du många allvarliga sjukdomar

Hur använder man Pau d’arco
Det bästa är att använda Pau d’arco som te.

Hur man tillreder teet:
– Sätt 2 matskedar bark till 1 L vatten.
– Låt barken sjuda i vatten i 20 till 30 minuter.
– Ta bort den från värmen och låt den svalna i minst en timme.
– Sila vattnet
– Drick te i små portioner genom hela dagen

Vill du veta mer läs här (På Engelska)