MSM – MetylSulfonylMetan Organiskt svavel

posted in: Okategoriserade | 0
msm

Svavel som är en viktig beståndsdel i proteinen kollagen och keratin som bygger upp bla brosk, senor, hjärna, bindväv, muskler, skelett, hud, hår och naglar.
Organiskt svavel och metyl är ämnen som används för att producera aminosyror, dopamin, serotonin, endorfiner, enzymer och andra viktiga ämnen i kroppen.

Hälften av kroppens svavel återfinns i muskler, hud och skelett. Får man brist på organiskt svavel kan det yttra sig bland annat i form av bristsymtom. Svavel bygger upp aminosyrorna metionin, cystein, cystin och taurin. Svavel är också en viktig komponent i kroppens kamp med att neutralisera toxiner.

En av anledningarna till att så många människor blir sjuka nuförtiden, är att våra åkrar har börjat utarmas på viktiga mineraler – med diverse brister hos oss människor som följd.
Förr i tiden när man använde sig av naturgödsel så gick alla mineraler runt i kretsloppet, och både människor och djur var friskare.

Organiskt svavel är något som finns i varenda cell i våra kroppar. Faktum är att det är kroppens åttonde mest förekommande ämne i vikt räknat. Hälften av kroppens svavel återfinns i muskler, hud och skelett. Får man brist på organiskt svavel kan det yttra sig bland annat i form av bristsymtom. Svavel bygger upp aminosyrorna metionin, cystein, cystin och taurin. Svavel är en viktig komponent i kroppens kamp med att neutralisera toxiner.
Källa: Ion-Silver
Vad man vet så påverkar svavel inte någon annan medicinering (det finns inga registrerade kontraindikationer). Dock kan det påverka blodets koaguleringsförmåga lite grand, ungefär som Magnecyl, Vitamin E, ingefära, Ginkgo Biloba, vitlök och Omega-3 fettsyror gör. Metyl-Sulfonyl-Metan förekommer naturligt i kött, grönsaker, fisk, fågel, ägg och mejeriprodukter, men har tyvärr den egenskapen att det snabbt förstörs vid upphettning eller torkning.

Vanlig komjölk innehåller faktiskt ända upp till 6 mg per liter, men eftersom vi pastöriserar alla mejeriprodukter – och att den MSM som förekommer i kosten inte tål upphettning, så förstörs mycket MSM i processen. Raffinerad MSM i pulverform är dock inte värmekänslig. MSM-pulver tål faktiskt att hettas upp till kokpunkten utan att förstöras.

Läs mer här…

Köpa MSM: Till Butiken